ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Адвокатът е необходим, за да спести времето и парите на своите клиенти.

Квалифицираният адвокат притежава опит и специфични знания. За опитния адвокат не съществува опасността да попадне на недостоверна информация и да бъде лесно подведен, каквато опасност съществува в много по-голяма степен за гражданите без юридически познания.

Адвокатът може да бъде безценен източник на специализирана информация относно правата и възможностите на гражданите в даден казус.

Адвокат Ви е необходим, защото той може да предвиди възникването на спънки в казуса и да разреши възникналите вече проблеми.

Особено важно е адвокатските услуги да се ползват навреме. Квалифицираният адвокат е най-полезен преди да възникне даден проблем, защото той може да предотврати усложнения в казуса на доверителя си.

Често търговците, преди да направят сделка си задават въпроса:  Трябва ли ми адвокат ?

Адвокатът е необходим дори и в бизнеса.

Не съществува сфера на дейност, която да не е правно регулирана. Квалифицираният адвокат е наясно с нормативната уредба и правните задължения, които следва да се съобразяват от търговските дружества. Търговецът следва да се допитва и до адвокат, когато сключва търговски сделки, когато има въпроси, отнасящи се до данъчно облагане, защита на конкуренция, трудови правоотношения, събиране на вземания, неизпълнение на договори, интелектуална собственост и др.

Трябва ли ни адвокат при покупка на недвижим имот, щом от агенцията за недвижими имоти ще ни прегледат документите ?

Юридическа консултация е необходима преди сключване на сделката.

Гражданите  много често спестяват разхода за адвокатска услуга, особено при сключване на сделки за недвижими имоти. В редица случаи в последствие се появяват сериозни проблеми, някои от които са много трудно разрешими. При ползването на адвокат вероятността от подобни събития е сведена до минимум. Добрият адвокат може да разпознае когато някой е недобросъвестен при договарянето на сделка. Адвокатът може да консултира доверителя си преди подписване на договора. Квалифицирания адвокат може да заложи в договора клаузи, които ще мотивират изпълнението му от насрещната страна.

Мога ли да се разведа без адвокат?

Квалифицирания бракоразводен адвокат притежава специфични знания и натрупан опит, той може да консултира доверителя си за най-бързия и подходящ вариант при развод. На първо място съпрузите трябва да изяснят дали ще постигнат развод по взаимно съгласие или ще пристъпят към развод по исков ред. Между съпрузите трябва да бъдат изяснени редица моменти: какво ще е местоживеенето на децата им, личните отношения и размера на издръжката на децата, упражняване на родителски права, ползването на семейното жилище, ще се дължи ли издръжка между съпрузите и фамилното име, как ще бъдат разделени имотите и вещите, които съвместно са придобили и т.н. Съпрузите могат да се споразумеят и относно други последици на развода.

Адвокатът е необходим в съда.

Не е препоръчително гражданин да се представлява сам в съда, защото следва да бъдат съобразявани множество срокове и процесуални възможности. Съществуват така наречените преклузивни срокове в гражданския процес, пропуск на които би довел до безвъзвратна загуба на права. Адвокатът може да прецени кои са най-релевантните твърдения, които следва да бъдат наведени в съдебния процес.

 

ПРАВНА КАНТОРА "АНДРЕЕВ" - ВАРНА

Адвокат Варна - Стилян Андреев предоставя правни услуги, консултации и процесуално представителство. Стреми се точно да изпълнява поетите ангажименти, постигайки максимална ефективност по отношение на време и средства.

ЗА КОНТАКТИ

Адрес: ул. Хан Кубрат 9Б

9000 Варна, България

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефон: 0884 05 99 89